Sinds begin 2020 maakt de stad Lier gebruik van het kassasysteem JCC-Betalen. Inmiddels zijn er 12.000 betalingen verwerkt via het kassasysteem. Merijn van Hoof, teamcoördinator dienstverlening, kijkt terug op het eerste jaar.

De overstap naar JCC-Betalen
De Stad Lier maakte gebruik van kassasoftware van een andere leverancier. Merijn van Hoof: “De applicatie was verouderd en bij de leverancier waren er geen plannen om deze te updaten. Toen we overschakelden naar een boekhoudpakket van een andere leverancier, was het hét uitgelezen moment om ook te kijken naar andere kassasoftware”.

Andere applicaties al in huis
De Stad Lier maakt al enige tijd gebruik van JCC-Klantgeleiding, JCC-Afspraken en JCC-Personeelsplanning. Een overstap naar het kassasysteem JCC-Betalen lag dan ook voor de hand. Merijn: “Aangezien we de andere applicaties al in gebruik hadden, waren onze medewerkers al bekend met de logische opbouw en het makkelijke gebruik van de JCC-Applicaties”.

Een geslaagde implementatie
Het implementatietraject van JCC-Betalen is goed verlopen. Merijn: “Het was enorm makkelijk om afspraken te maken en deze werden altijd opgevolgd. De overstap heeft geen invloed gehad op de externe dienstverlening”.

Gebruik op meerdere locaties
De applicatie wordt niet alleen ingezet in het Stadskantoor, maar ook bij andere diensten van de stad. Merijn: “We gebruiken JCC-Betalen aan de onthaalbalie en loketten van het stadskantoor, in het gemeentehuis in deelgemeente Koningshooikt, bij de jeugddienst en in het afscheidscentrum op de begraafplaats”.

Sturen op bancontact
De inwoners van de Stad Lier hebben de keuze om te betalen met cash of bancontact. Elk loket is uitgerust met een bancontactautomaat. Merijn: “We proberen daarbij altijd te sturen op het betalen met bancontact. Dit doen we bijvoorbeeld via de brieven of aan het loket, bijvoorbeeld als de klant een groter bedrag wil afrekenen”.

Gebruiksvriendelijkheid valt op
Vergeleken met de vorige applicatie valt vooral de gebruiksvriendelijkheid op. Merijn: “Alles in JCC-Betalen is vlot in te stellen. Als beheerder kun je snel producten aanmaken en wijzigen. Voor de medewerkers die er dagelijks mee werken, is de applicatie zeer gebruiksvriendelijk. In een paar klikken is een product afgerekend”.


Benieuwd wat JCC-Betalen voor uw gemeente kan betekenen?
Vul dan het onderstaande formulier in. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Aanvraag artikel Stad Lier JCC-Betalen